Sport

Školica sporta

Sport ne predstavlja samo vid razonode, već obuhvata aspekte koji su relevantni za pravilan razvoj najmlađih. On pomaže deci da unaprede svoje fizičke sposobnosti, upoznaju mnogo novih drugara i kvalitetno provedu vreme zajedno, budu fizički aktivna, nauče da igraju u timu, ponašaju se u skladu sa pravilima fer-pleja i steknu veće samopouzdanje.

Da bi se deca pravilno razvijala, neophodno je da se zadovolji njihova osnovna potreba, a to je KRETANJE, koje se kod dece ostvaruje spontano – kroz IGRU. Zabavljajući se osvajaju novi prostor i istovremeno prolazeći kroz različita iskustva uče o svetu oko sebe kao i o sebi i svojim mogućnostima.

Narodna poslovica kaže da je bolje sprečiti nego lečiti. Nažalost, danas u savremenom društvu uglavnom se bavimo posledicama nedovoljne i neadekvatne fizičke aktivnosti. Najčešći problemi nepravilnog motornog razvoja jesu loša koordinacija, deformiteti stopala i deformiteti kičme.

U našoj školici sporta deca kroz igru i druženje razvijaju motoričke sposobnosti a u radu koristimo i vežbe elementarnog kretanja i raznih oblika hodanja, trčanja, skokova, puzanja, penjanja i provlačenja.

Kako bi program bio zanimljiv, treneri koriste različite sportske rekvizite, lopte, poligone ali i igrice i pojmove, koji su prilagođeni uzrastu polaznika i njihovim sposobnostima.

Vežbe koje sprovodimo u našem radu su: vežbe oblikovanja tela sa i bez rekvizita, vežbe za jačanje mišića leđa i trbuha, korektivna gimnastika, vežbe za pravilno hodanje i trčanje – razne atletske aktivnosti, vežbe u parteru, poligoni, sportske igre sa i bez lopti…

Rad se organizuje u grupi, za decu uzrasta od 3 godine, dva puta nedeljno po 60 min.

Pridružite nam se da zajedno ostvarimo jedan od osnovnih ciljeva školice a to je stvaranje interesovanja i ljubavi prema zdravom životu i sportu.

Upisni rok je u toku!